«Η Άνοιξη» Τμήμα 2,5-3,5

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Η Άνοιξη»

Εβδομάδα Δευτέρα 9/3 μέχρι Παρασκευή 13/3

Τμήμα: 2-3

ΣΤΟΧΟΙ: Τα παιδιά να:

  • Γνωρίσουν την άνοιξη μέσα από διάφορα παιχνίδιά.
  • Παίρνουν ρόλους και να δραματοποιούν μια ιστορία.
  • Μάθουν ορισμένα ονόματα λουλουδιών.
  • Μάθουν να μετρούν μέχρι το πέντε.

Δραστηριότητες

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/3/20

Δραστηριότητα 1:

Ζητάμε από τα παιδιά να φέρουν στη τάξη μας λουλούδια της άνοιξης, τα παρατηρούμε και στη συνέχεια συζητάμε για τις αλλαγές  που συμβαίνουν την άνοιξη. Πάνω σε κάθε πέταλο μιας μεγάλης μαργαρίτας βάζουμε και μια αλλαγή (π.χ ανθίζουν τα λουλούδια, έρχονται τα χελιδόνια, ανοίγει ο καιρός).         

                           

ΤΡΙΤΗ 10/3/20

 Δραστηριότητα 2:

Αφού μαζέψαμε τόσα πολλά λουλούδια από αυτά που έφεραν τα παιδιά στη τάξη αποφασίζουμε να ανοίξουμε ένα ανθοπωλείο. Ένα από τα παιδιά παίρνει το ρόλο του ανθοπώλη και τα υπόλοιπα παιδιά θα είναι οι πελάτες όπου θα πηγαίνουν εκεί και θα επιλέγουν τι λουλούδια που θέλουν και ο ανθοπώλης θα τους ετοιμάζει το μπουκέτο τους.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3/20

Δραστηριότητα 3:

Η δασκάλα έχει ετοιμάσει μαργαρίτες σε διάφορα χρώματα χωρίς όμως πέταλα. Μέσα σ’ ένα μπολ υπάρχουν μανταλάκια στα ίδια χρώματα με τις μαργαρίτες, τα παιδιά καλούνται να βάλουν πάνω σε κάθε μαργαρίτα τα πέταλα – μανταλάκια με το αντίστοιχο χρώμα.

Δραστηριότητα 3:

Πάνω στις μαργαρίτες η δασκάλα γράφει διάφορους αριθμούς και τα παιδιά καλούνται να βάλουν πάνω σε αυτές τόσα μανταλάκια όσα αντιστοιχεί ο αριθμός

 

ΠΕΜΠΤΗ 12/3/20

Δραστηριότητα 4:

Στη τάξη μας φέρνουμε και πάλι το φίλο μας τον Αρκουδούλη μαζί με το κρεβατάκι του που τον είχαμε βάλει να κοιμηθεί όλο το χειμώνα. Αποφασίζουμε με τα παιδιά πως πρέπει να ξυπνήσουμε τον Αρκουδούλη μας και τους φίλους του οι οποίοι είναι ο βατραζούλης και η χελωνίτσα γιατί ήρθε η Άνοιξη. Βγάζουμε τις πιτζάμες του Αρκουδούλη μας παίρνει τους φίλους του και αρχίζει το παιχνίδι.

Δραστηριότητα 5:

Χρησιμοποιήσαμε την αγαπημένη μουσική των παιδιών Vivaldi , και γινόμαστε ζωάκια που πέφτουν στη χειμερία νάρκη.
Με την αφήγηση της δασκάλας τρία παιδιά παριστάνουν τρία ζωάκια (μια παρέας από αρκούδες, βατραχάκια και χελωνίτσες)
Είναι καλοκαίρι και τα αρκουδάκια παίζουν , χορεύουν , χοροπηδούν. Σαν έρθει το Φθινόπωρο ξεκινούν να μαζεύουν τροφή για να φάνε .Τον Χειμώνα με το πρώτο χιόνι ξαπλώνουν στις φωλίτσες τους για να κοιμηθούν. Νυστάζουν και κοιμούνται πολύ βαθιά . Την Άνοιξη με τα πρώτα κελαηδήματα των πουλιών ξυπνούν και αρχίζουν και πάλι τα παιχνίδια.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/3/20

Στην τάξη μας έρχονται πολλά χελιδόνια και ψάχνουν να βρουν τις φωλιές τους. Η κάθε φωλιά πάνω γράφει ένα αριθμό από το ένα μέχρι το πέντε. Τα παιδιά βάζουν σε κάθε φωλιά τόσα χελιδονάκια όσα γράφει ο αριθμός.