«Η Άνοιξη» Τμήμα 1,5-2,5

Θεματική Ενότητα: «Άνοιξη»

Τάξη 1,5-2,5

Εβδομάδα: Δευτέρα 3/3 μέχρι Παρασκευή 13/3

Στόχοι:

  1. Να μάθουν ότι ήρθε η άνοιξη.
  2. Να μάθουν τα χρώματα.
  3. Να εντοπίσουν δύο ίδια χρώματα.

 

Δραστηριότητες

 

Δευτέρα 9/3

Δραστηριότητα 1:

Η δασκάλα ντυμένη ως  «κυρία άνοιξη» μπαίνει στην τάξη και μοιράζει λουλούδια σε όλα τα παιδιά. Ζητά από όλα τα παιδιά να μυριστούν τα λουλουδάκια που κρατούν, να πουν το χρώμα τους, να τραγουδήσουν και να χορέψουν για να καλωσορίσουν την άνοιξη.

 

Τρίτη 10/3

Δραστηριότητα 2:

Ομαδική δραστηριότητα: Τα παιδιά βλέπουν στο τραπέζι της παρεούλας μας ένα μεγάλο δέντρο του οποίου τα λουλούδια δεν έχουν ανθίσει ακόμα. Η δασκάλα λέει στα παιδιά ότι την άνοιξη ανθίζουν τα λουλούδια και το πρώτο δέντρο που ανθίζει είναι η αμυγδαλιά, γι’ αυτό θα βοηθήσουμε το δέντρο που ήρθε στην τάξη μας να ανθίσει με δαχτυλομπογιές.

 

Τετάρτη 11/3

Δραστηριότητα 3:

Sensory bin: Τα παιδιά κάθονται σε παρεούλα και η δασκάλα φέρνει στην τάξη το κουτί με τα καλαμάκια μέσα στο οποίο είναι κρυμμένα διάφορα χάρτινα λουλουδάκια. Στη συνέχεια η δασκάλα εξηγεί στα παιδιά ότι πρέπει να ψάξουν ανάμεσα στα καλαμάκια για να βρουν αυτό που κρύβει μέσα το κουτί και να το επεξεργαστούν.

 

Πέμπτη 12/3

Δραστηριότητα 4:

Η δασκάλα φέρνει στην τάξη τα φρούτα της άνοιξης. Δίνει από ένα φρούτο στο κάθε παιδάκι και ζητά να τα ονομάσουν. Ακολούθως τα δοκιμάζουμε και τα μυριζόμαστε.

 

Παρασκευή 13/3

Δραστηριότητα 5:

Στον τοίχο της τάξης μας υπάρχουν πολλά λουλούδια σε διάφορα χρώματα και στο πάτωμα της τάξης μας βρίσκονται πεταλούδες στα ίδια χρώματα που έχουν τα λουλούδια. Ζητούμε από τα παιδιά να πάρουν τις πεταλούδες και να τις κολλήσουν στο λουλούδι που έχει το ίδιο χρώμα με την πεταλούδα που διάλεξαν.